Monday 16 May 2011

Хронология на събитията: Градинско парти - Защитено жилище "Заедно", сватба и нощна разходка край Хартиената улица!

Здравейте в топлият понеделник с лек ветрец!
Уикенда отмина и замина и новата седмица се промъкна тихомълком :-)
А как мина наситената от събития събота, ето и моят разбор:-)
Събота 14 май, 14ч., село Гурмазово, Пролетно парти в Защитено Жилище "Заедно".
Преди да ви разкажа за градинско - пролетното парти, ще ви информирам накратко за Защитено Жилище "Заедно". Това е хубава двуетажна къща за временно настаняване и подпомагане на деца, отглеждани в държавни институции. Жилището е с капацитет 10-12 деца- младежи, с много добри битови условия и е създадено да ги подпомага, насърчава и адаптира в предстоящия им "сблъсък" с живота. Очевидно е, че се влагат много усилия, труд, организация, желание за добро дело и постигнатите резултати са налице. Поздравления!
Повече информация за същността и дейността на жилището може да откриете на интернет сайта http://www.podslon.org
Как се озовах там? Имах отправена покана по случай пролетното парти, което се организира всяка година. Пролетно, пролетно, то си беше направо лятно :-) Може би това първият най-топъл ден за годината. Пристигнахме, течеше трескава подготовка в очакване на всички поканени гости. Млади хора обикаляха къщата, в очакване на началото на тържеството. За пролетното парти бе обявен и сладкарски конкурс с благотворителна цел. Гостите пристигаха и носиха своите сладкарски приготовления, които бяха оценени и от специално жури. Разгледах къщата, видях щъркел, приех солидна доза витамин Д от силните слънчеви лъчи и тържеството започна с приветствено слово, запознаване с дейността и целта на жилището и благодарствени думи към всички дарители и спонсори.
Организаторите се бяха погрижили за доброто настроение на гостите с музика, барбекю и напитки.
Събираха се дарения и най-сърдечно желая на Фондация Заедно да са получили силна подкрепа от присъстващите гости. Идеята и целта на това място, трябва да се разпространява и насърчава!


Не успях да остана докрай на пролетното парти, програмата продължи със сватбата!
И така в часовете преди залез слънце до след залез - Сватба! Честито на младоженците!
Ето и причината за късното посещение на Нощта на музеите и галериите...
Въпреки това, преди полунощ - точно като Пепеляшка успяхме да посетим СГХС и Хартиената улица.Хвана ме малко яд, че не съм присъствала на цялата организация по направата на тази уличка. Лампи от хартия, столове от хартия, маси от хартия, оригами.
Малката хартиена уличка много ми хареса! Интересно, нестандартно, артистично с чудесна атмосфера!
За кратката ми визита там срещнах приятели, познати, непознати с които се засичаме всяка година и големи компании от млади хора седящи на новите картонени столо-пейки в градинката пред СГХГ. На тъмно, преобразена от картонени инсталации малката алея имаше един нов облик, като в друг град! Снимах за спомен и докато насочвах обектива към любопитни кадри, бях привлечена от една дама с възторжена молба за снимка на къщичка от картони. Вътре в малката спретната къщурка (без две липи отпред:-)) се бяха сгушили като лисичета госпожа облечена в кимоно и малко момиченце. Бяха много въодушевени от направата на временния подслон:-). Заснех ги и продължих своята разходка!
Беше един малък празник, но след изпълнения ден от емоции, вълнения и програма максимум, нощтната разходка в Нощта на музеите и галериите приключи!
Надявам се и вие да сте забавлявали, посетили и почуствали тази атмосфера, ето какво видях аз!

No comments:

Post a Comment

Pages