Saturday 4 June 2011

Един следобед в София

Часът е 15ч., петък, трети юни - излизам с бодра крачка към първа цел- Изложба ”FOODJECTS: Дизайн и нова испанска кухня” - част от SDW.
По пътя: дупките по улиците на София- очертани в различни цветове... сякаш са арт проект- заемат причудливи форми почти на всяка улица в центъра- огромното семейство дупки се пръснало надлъж и нашир... (без коментар) - снимам ги и продължавам.... спирам се – защо? Защото боклука от ремонтите на жилищата в София си е цяла арт инсталации - можеш да откриеш невероятни неща, грижливо подредени до кофите:-), а може би наистина участваме в скрит арт проект!


Първа цел- достигната! Изложбата е страхотна, интересна, любопитна с две думи - трябва да се види!
Много ми хареса Голямата ваза в средата на масата в дясно от входа - Уникална е! Детайлите, формата, орнаментите, дизайна - феноменална, разкошна!


Взимам книжка, за да се боря със съдбата за дълго желаната закачалка:-) и се отправям към СГХГ за да видя Звездите на L`OBSERVEUR.
И там съм като замаяна от иновативните дизайнерски решения!!! Лампата ON |OFF която се включва и изключва на стената при допир, защото боята е специална - обра точките, заедно с хартиения параван. Имам афинитет към параваните, а този е супер практичен, ефектен и звукоизолиращ!
Вижте видеото и ще се убедите сами, а най- добре намерете време и посетете изложбата - до 26 юни има време!

Pipe & Drop by ProcedesChenel

Разходката ми щеше да приключи, но доста разточително се размотавах и попаданах пред арт- магазина - галерия на Lumagi. Ще отделя специално внимание на нея в нова статия, имам много хубави неща да ви разкажа! Продължавам вече твърдо към къщи, срещнах учителката си по италиански, позна ме! Много мила среща, страхотна жена!
Зиг- заг по улиците, че времето напредва, вниманието ми е привлечено от статуя в двора на гърба на Шипка 6, посадени растения в чували, скари - фотос и беж, а от входа на Докторската градинка предусещам нещо интересно. Арт пърформънс - картини и музика на Антон Бончев.
Приятно изненадана, пощраквам малко снимки.


Това е! Очаквайте продължение и да ви кажа, че в столицата вече има бели мечки.
По следите на бяла мечка, открийте къде:-)

No comments:

Post a Comment

Pages