Wednesday 15 June 2011

DIY: Make own fabric necklace

Ако сте забравили кой ден е, по името на публикацията ще се подсетите, че е средата на седмица! Уикенда наближа, Емо Чолаков обеща че температурите ще се покачват:-) и докато още е облаците са се скупчили над нас, можете да си направите този прекрасен летен гердан в цветове каквито желаете.
И така, какво е необходимо: парче плат, според дължината която искате (старата тениска, пак ще свърши работа); мъниста които да подпъхнете и подшиете под плата, за да се образуват топчетата на гердана, може да използвате и бобени зърна или нещо кръгло което ви е под ръка; и верните: игла и конец.
Отделно за допълнителният елемент към гердана -розичките, ще е необходимо: отново 3 различни десена парчета плат, иглата и конеца (къде без тях:-)), закопчалка за брошка, продава се в кинкалериите (N.B.! може да не ги правите като брошка, а да ги залепите със силиконов пистолет или пришиете към гердана). Всичко друго е желание, време и малко сръчност, а аз съм сигурна, че сръчността идва с желанието да си направите сами такъв гердан. Ето основните стъпки, благодарение на блога Pretty Ditty, там ще откриете пълните инструкции и даже ако желаете, може да публикувате снимка на вишият гердан във flickr групата - Pretty Ditty Show and Tell
Да започваме!


Всяко следващо мънисто се зашива по показаният начин!След като приключите "основата", преминавате към детайлите - цветя, които и като отделен аксесоар извън цялата композиция на гердана, са страхотни, ето и отделните стъпки, които се повтарят и за трите розички, правите основа и започвате да навивате:



След като направите три различни по цветове и големина рози, закрепвате към закопчалката, поставяте брошката към гердана и готово!
Честит нов гердан!

No comments:

Post a Comment

Pages