Wednesday 16 November 2011

DIY: Origami cube Garland!

Днес е ден занимания, подготвила съм ви една страхотна идея да си направите - гирлянд от кубчета, а защо не и да го превърнете в декоративни светещи лампички - собствено производство. Точно преди един попаднах на тази публикация в много предпочитания от мен блог - poppytalk и много харесах направата им, а и спада в любимата ми категория оригами! Ето какво ви предлагам за днес:

Какво ще ви трябва, първо желание и търпение да сгъвате, оригами е търпелива дейност:-) Второ - квадратни листчета (показаното е приблизително 12 см.), можете да ги изрежете от стари карти, вестници, списания и каквото още ви хрумне! След това следвайте прегъванията, както е показано на снимките, мисля че няма нещо по- специфично което да ви затрудни.
Когато сте готови с всички сгъвки и стигнете до последният етап, ще видите една дупчица, в която трябва да духнете за да се изпъне формата, после повтарят докато стигнете необходимо количество кубчета и ги нанижете на канап, връв, а можете да поставите и коледни лампички в самите кубчета, така ще се превърнат в чудна светещия феерия!















Приятни занимания и хубав резултат!

2 comments:

  1. Ето какво ще сбагря от картата, която ми остана от пътуването в Малта. Супер идея и добре разписано ((:

    ReplyDelete
    Replies
    1. ох, че хубаво да си превърнеш картата от Малта в лампи :-))

      Delete

Pages