Топла лятна вечер с едно приятно разхлаждащо коктейлче с Campari и джинджифил, звучи обещаващо нали?! Уверено предвкусвам, че ще е превъзходен, а рецептата открих в Design Love Fest.
Готови ли сте да записвате рецептата, а тя е:
-1 до 2 чаши лед
-1/2 чаша Campari
-1/4 подсладен лимонов сок
-шепа захаросан джинджифил (приблизително около 10 броя, можете да намерите в китайските магазини)
-1 чаша джинджифилова бира/ейл ( открих една лесна рецепта за направата й тук)
-кората на един лайм
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9XTkdiqWpeKRRrHHSf49tXloH5sV8VotZn50IpPZiW2WEkH7_s1qE5kv5S5nug0ecysTCfmZtc-TVLWpikebaT1rP2azIxfOx-Yd0LidE5WlhRXxVVapNhBaSe95XqKvxZ7qXJ-zw-wBd/s1600/campari+cocktail_2.jpg)
Етап 2 - Да забъркаме съставките в следната последователност: Смесваме в блендера: Campari, лимоновия сок, половината лед и 5 захаросани джинджифилчета, после добавяме и кората на лайм-а, като оставяме малко за украса накрая. Когато всичко се размеси добре (преценете дали да не добавите още лед), сипваме в чаши и слагаме във фризера за 15 минути. След което добавяме джинджифилова бира, кората на лайм за топинг и гарнираме с останалия захаросан джинджифил. Поднасяме красиво и си казваме Наздраве!
Приятен ден, вечер и уикенд! Забавлявай те се!
Look at all those petals ... this shoot is so beautiful :)
ReplyDelete