Wednesday 25 July 2012

DIY: Candle Jars - Направи си сам: Свещник от буркан!

За дългите летни нощи на открито, днес ще правим разкошни буркани - свещници. Първо да започна с лесни, после с красиви и накрая - вижте ги и се убедете сами:-)
За целите на тези цветни и тумбести "свещници" е ясно, че ще трябват буркани, плат или хартия за декупаж, аз съм правила с най - горния слой на салфетка, подходящо лепило (вече знаете, че С200 използвам за всичко:-D), ножица, четка и чаени свещи.
Стъпките, при избор на материал - плат ще намерите в fellow fellow, откъдето взех днешното вдъхновение, а аз ще ви разкажа за моя самоук метод със салфетка, C200 и малко оцапване. Първо взимате чист и сух буркан, после отделяте най- горния слой на цветна салфетка, при желание изрязвате отделни елементи. След това вземете средно дебела четка и започвате да мажете смело върху буркана. Поетапно и бързо, преди да е "дръпнало" лепилото, започнете да поставяте отделни фрагменти или цели парчета от салфетката с помощта на пинсета. Притисните и опънете салфетката, за да няма ръбове, а след като поизсъхне може да минете още един слой отгоре с лепило. Най- хубаво е да оставите да изсъхне на слънце, а вечерта да поставите чаена свещ и да се любувате на танцуващите светлини:-) Приятни творения!

No comments:

Post a Comment

Pages