Wednesday 14 December 2011

DIY: Christmas cards and little Christmas tree!

Изненадите през декември продължават! Сряда е и за днес ви подготвих два много красиви и семпли проекта, които може да осъществите с почти минимум усилие и материали:-)
Сигурно вече се оглеждате за подаръци и подаръчета и аз ви предлагам едно красиво допълнение към тях, сами да си направите коледна картичка. Между другото, интересът ви вчера към картичките на Еличка много ме зарадва:-) Ако не сте се втурнали и изкупили цялото количество от колекцията, запретнете ръкави и направете сами, тази лесна, ефектна и нежна поздравителна картичка за Коледа!

Намерих я в блога Cherry blossom world. Това което ви трябва е картон за основата на картичката; тишу хартия, за направата на орнаментите. Съпките: изрязвате елхички, кръгчета, пеперуди или каквото още ви роди фантазията, аз мисля да направя шапка с коледен пискюл, като заложа на червена хартия и памук за направата й, след което минавате един прав бод, връзвате една панделка и voila - готово!
След превъзходната картичка идва ред и на това фантастично малко коледно дърво, което би било и чудесен подарък или красива коледна украса за дома!
В блога на Sweet Paul, освен вкусни рецепти има и много идейни предложения за направата на всякакви неща. И така, за него ще ви е необходимо: малки пръчици (различна големина), може да съберете или да намерите в книжарниците и магазините за художествени материали); бяла боя ( ако не искате да остане в натурален вид), силиконов пистолет, брокат и малка коледна звездна. Започвате от основата във формата на Х, след което нареждате останилите пръчици, накрая поставяте коледната звезда, която може да изрежете от картон, да намажете с лепило и да поръсите с брокат! И тук звучи лесно и красиво!Успех!

2 comments:

  1. Браво! Красиви и лесни идеи.
    Благодаря!

    ReplyDelete
  2. Наистина са много хубави, а след като ги направиш задоволството те обзема и вдъхновява!

    ReplyDelete

Pages